Zaterdag 27 januari 2018 Westlandia - SV Marken 4-6

Groot Westland (klik op afbeelding voor leesbaar formaat)

Algemeen Dagblad (klik op afbeelding voor leesbaar formaat)

x

Hekkensluiter Marken scoort half dozijn treffers tegen Westlandia

Voor het eerst stonden beide ploegen tegen elkaar RKVV Westlandia en SV Marken. In de 1e klasse A is er een aanzienlijk verschil tussen beide ploegen als het gaat om de stand op de ranglijst. Marken behaalde pas 2 punten en had dus nog nooit gewonnen. Het team van Theo Verbeek staat mooi in de middenmoot met 16 punten. Deze wedstrijd kon niet en mocht niet verloren worden, maar ….. dat gebeurde toch in een ware eruptie aan doelpunten.

Vooraf
 Keeper Rowdy Janssen mocht aanvankelijk niet spelen vanwege een schorsing. Op dinsdag ging hij op de training door zijn enkel. Khalid El Menkouzi zou hem vervangen in het doel. Op donderdag kwam het bericht dat de KNVB de schorsing had opgeheven. Na onderling beraad met diverse betrokkenen werd besloten dat Khalid toch zou keepen in de wedstrijd tegen Marken.
Voor aanvang van de wedstrijd was er een minuut stilte vanwege het overlijden van Henk Ballering, voormalig vrijwilliger en vader van grensrechter Ronald Ballering. De spelers droegen ook een rouwband.

Het was gelijk raak
Zo’n beetje in de eerste minuut ontsnapte Rick Boes aan de aandacht van de Westlandia verdediging, hij schoot een diepe bal diagonaal en onhoudbaar in de touwen. 0 – 1. Voor een invallende keeper geen bemoedigend begin van de wedstrijd. Twee minuten later kreeg Westlandia een paar meter buiten het strafschopgebied een vrije trap. Jasper van Dijk legde al zijn gram in het schot, dat de paal schampte en in het doel verdween. Iedereen bij de les, denk je dan.1 – 1 Thijs Klaver bezorgde Marken snel daarna een 1 – 3 voorsprong. Uit een ongelukkige actie kreeg hij de bal voor de voeten en kon hij simpel inschieten. En twee minuten later kon hij bij een hoge vrije trap de bal ongehinderd inkoppen. Het zal toch niet denk je dan. Westlandia ging op jacht naar doelpunten. Na een kwartier wurmde Yordi van Beek zich gemakkelijk door de verdediging van Marken en zorgde voor 2 – 3. Na een half uur kreeg Ricoberto de bal aangespeeld in het overvolle strafschopgebied. Keeper Yort Willems lag al op de grond, maar hij grabbelde tevergeefs. De bal hobbelde het doel in.3 – 3. Dat werd ook de ruststand. Alle opties waren nog open. Westlandia kreeg wel gemakkelijk doelpunten tegen. De tweede helft In het begin van de tweede helft tikte Khalid een prima vrije trap van Marken-man Kevin Giele uit de kruising. Ook Westlandia zocht de aanval, maar dat leverde niets op tegen de stugge verdedigers van Marken. Na een uur spelen trok centrale verdediger Timothy le Duc mee ten aanval. Hij kreeg de bal aangespeeld in het strafschopgebied en werd vervolgens naar de grond gewerkt. De scheidsrechter wuifde het weg en rende in volle vaart achter de tegenaanval van Marken aan. Die resulteerde in een doelpunt . 3 – 4, Kevin Giele. Niet lang daarna maakte Tijs Klaver zijn derde van de wedstrijd.3 – 5 Zo’n 10 minuten voor tijd kreeg Marken een penalty, nadat Khalid de doorgebroken Keven Giele onreglementair stopte. De scheidsrechter floot en toonde rood, maar zei hij later: ‘Een speler van Westlandia zei tegen mij, dat het geen zware overtreding was. En dat klopte eigenlijk wel.’ Hij maakte van rood geel en Khalid mocht proberen de penalty te stoppen. Leon Schipper joeg de zoveelste treffer voor Marken in de touwen.3 - 6 Westlandia bleef de aanval zoeken. Jasper van Dijk kreeg nog een kans op een treffer met weer een vrije trap op dezelfde afstand als in de tweede minuut. Nu lukte het niet. Uit een corner van Yordi van Beek kopte Ricoberto vrijstaand en fraai het vierde doelpunt voor Westlandia binnen. 4 – 6. Maar de wedstrijd die niet verloren had mogen worden, was al verloren. En het is niet de eerste keer, dat Westlandia za1 heel veel doelpunten tegen kreeg. Zo werd 27 januari 2018 een zwarte zaterdag voor Westlandia za1, maar op de Zaterdag volgt altijd weer de Zondag.

Westlandia za2 speelde tegen koploper FC’s-Gravenzande za2. Op voorhand was al bekend dat het een lastige pot zou worden. Dat kwam ook uit. De wedstrijd ging met 6 – 0 verloren
JdM site Westlandia

Westlandia is de tweede seizoenshelft begonnen met een kater.

Tegen hekkensluiter Marken werd thuis met liefst 4-6 verloren. Het betekende de eerste overwinning voor Marken in dit seizoen. Het duel begon gelijk al niet goed voor de ploeg van trainer Theo Verbeek. Binnen een minuut nam Marken, dat tijdens de winterstop een trainerswissel kende, de leiding: 1-0. Er was nog geen vuiltje aan de lucht want Westlandia had snel het antwoord klaar. Twee minuten later zette Jasper van Dijk namelijk de gelijkmaker op het scorebord. Vijf minuten later betekende een misverstand in de Naaldwijkse defensie weer een treffer van de bezoekers. Tijs Klaver noteerde de 1-2. Vier minuten later was het weer prijs voor de hekkensluiter en weer was Tijs Klaver de gevierde man: 1-3.Het was een wedstrijd van doelpunten, want voordat het eerste kwartier voorbij was, stond er een stand van 2-3 op het bord. Vijf treffers in een kwartier. Het tweede Westlandia-doelpunt kwam van Yordi van Beek. Nog voor de pauze kwam Westlandia definitief terug in de wedstrijd. Ricoberto Luijando zorgde ervoor, dat beide partijen met een 3-3 stand aan de thee konden gaan. Maar ook na de pauze liep het niet goed bij de brigade van Theo Verbeek. Na een uur spelen counterde Marken via Kevin Giele naar 3-4 en Tijs Klaver maakte er zelfs 3-5 van. Westlandia probeerde nog wel het één en ander te forceren, maar liep tegen een muur van Marken op. Uit een strafschop werd het nog 3-6 en weer Ricoberto Luijando tekende voor de 4-6, maar de tijd was te krap voor de Naaldwijkers om er alsnog een punt uit te halen. Marken kon dolblij het veld verlaten, de eerste overwinning van dit seizoen was een feit en doordat Vitesse Delft op eigen verloor van Sportlust’46, is Marken op de eerste speeldag in 2018 gelijk van de hatelijke laatste plaats af.
Bron Haaglandenvoetbal

Westlandia - SV Marken: De voorbeschouwing

Komende zaterdag hervat de zaterdagtak van Westlandia de competitie. Voor het eerst staat er dan een ontmoeting tegen SV Marken op het programma.
Die club uit 1946 heeft al een lange staat van dienst in het zaterdagvoetbal en speelde tot seizoen 2006-2007 ook 7 seizoenen in de hoofdklasse.
Na wisselende successen is de SV nu, na 4 seizoenen, weer terug in de 1e klasse. In een spannende finale van de nacompetitie tegen BOL werd in juni 2017 promotie afgedwongen.
Dit seizoen is voor de ploeg aan het IJsselmeer tot nu toe uitermate teleurstellend verlopen. Met slechts 2 punten (gelijke spelen op eigen veld tegen Volendam en Vitesse Delft), sluit de ploeg de ranglijst van de 1e klasse A. Voor de verantwoordelijke mensen binnen de club, was dat de reden om afscheid te nemen van de zeer ervaren hoofdtrainer Tijs Schipper. De rest van de technisch staf was solidair en stopte ook bij het vlaggenschip.
Sinds 11 januari j.l. is Patrick Onsia  (tijdelijk) doorgeschoven van de B- naar de A-selectie. Aan hem de taak om Marken in de veilige haven te loodsen. Om minimaal de 11e plaats te bereiken moet nog wel een gat van 8 punten overbrugd worden.
Jeffrey Veerman is de topscorer van de club. Hij scoorde 5 van de 19 competitiegoals.
Westlandia heeft een zeer wisselvallige 1e helft van het seizoen achter de rug. Er waren mooie overwinningen, maar ook grote nederlagen. Het sluitstuk van 2017 was een  5-1 nederlaag bij Volendam. Op de ranglijst staan de mannen van Theo Verbeek wel op een keurige 7e plaats, met een voorsprong van 8 punten op de p/D-plaatsen

In de 2 recente oefenwedstrijden tegen Honselersdijk (0-3) en DSO (0-1), bleek het lastig om kansen te creëren en, als ze er al waren, om die in doelpunten om te zetten. Daarbij moet wel aangetekend worden, dat Westlandia in beide duels niet in de gewenste samenstelling kon spelen.
Komende zaterdag gelden er geen excuses en zullen de 3 punten in Naaldwijk moeten blijven.
De wedstrijd begint om 14:30 uur en zal onder leiding staan van scheidsrechter Van Waveren.
-----
Het 2e team wacht een zware wedstrijd tegen het 2e team van FC 's-Gravenzande. De beloftes van de FC hebben al een periodetitel op zak, maar zullen zeker rechtstreeks willen promoveren naar de res. Hoofdklasse.
De mannen van Roy Wasmus  staan 11e in de res. 1e klasse en zullen zeker alles op alles willen zetten om zich rechtstreeks te handhaven. Aftrap is zaterdag om 12:00 uur

Warming-up zaterdag 1A: Theo Verbeek (Westlandia): ,,We willen die zevende plek vasthouden”

Westlandia komt na de winterstop uit de startblokken op eigen veld met een duel tegen de rode lantaarndrager Marken. Die ploeg wist in de eerste helft van de competitie slechts tweemaal gelijk te spelen. Dé kans dus voor de Westlanders om na de winterstop met drie punten te starten.

Trainer Theo Verbeek , die na dit seizoen bij de zaterdagploeg van Westlandia wordt opgevolgd door Roy Wasmus, kijkt terug op de winterstop. ,,Na de laatste wedstrijd van 16 december zijn we gelijk gestopt en dinsdag 2 januari weer begonnen met trainen. We zijn vrijdag 5 januari naar Barcelona gegaan tot en maandag 8 januari. We hebben daar drie keer getraind en een wedstrijd van Barcelona tegen Levante gekeken. Na terugkomst hebben we de training weer verder opgepakt en twee wedstrijden gespeeld, tegen sv Honselersdijk en DWO.” De selectie van Westlandia gaat op dezelfde voet verder. Verbeek: ,,We gaan verder met de groep die we voor de winterstop ook binnenboord hadden. Vince Olsthoon en Mike Brouwer komen wel terug van een blessure, maar dat gaat nog wel tot begin maart duren voordat ze inzetbaar zijn.”

Trainerswissel
Tegenstander Marken is onbekend voor Verbeek: ,,Marken is de laatste wedstrijd van de eerste ronde en ik weet ook niet heel veel van ze. Ze hebben het niet best gedaan en hebben in de winterstop een trainerswissel gehad. Veelal zie je dan dat zo’n ploeg met veel inzet de eerste wedstrijden onder een nieuwe trainer speelt. Wij zullen daar dezelfde energie in moeten stoppen. Als we dat doen moeten we de punten in huis kunnen houden. Ik verwacht een wedstrijd met heel veel strijd.”

Functie
 Aan de doelstelling voor dit seizoen wordt bij de zaterdagtak van Westlandia niet getoornd. ,,Die doelstelling is wat ons betreft inderdaad onveranderd en dat betekent deze zevende plaats vast weten te houden”, aldus Verbeek, die met Westlandia in gesprek is over een mogelijke andere functie binnen de club. ,,In de komende periode gaan we kijken waar ik het beste ingezet kan worden.”